Direktlänk till inlägg 30 maj 2015
Middagen här i dag blev :
Rostat grönt med pocherade ägg ( första gången jag gjorde pocherade ägg)
Ingredienser: 4 portioner
Potatis 0,75 kilo
Moroat 4 st
Olivolja 2 msk
Salt efter behag
Grön sparris ett knippe
Fänkål 0,5 st
Rödlök 0,5 st
Citron 0,5 st
Vinäger 1 tsk
Ägg 8 st
Gräddfil 2 dl.
Sätt ugnen på 225 grader
Skär potatis och morot i bitar och lägg på ugnssäkerform.
Ringla över olja och salt , rosta mitt i ugnen 15 min.
Lägg i sparrisen och rostav8-10 min.
Skär fänkål och röd lök tunt .
Lägg på grönsakerna och pressa över citronen.
Koka upp saltat vatten och vinäger i en rymlig kastrull.
Rör runt med en sked så det blir en virvel.
Knäck ett ägg åtgången och låta koka i 3 min.
Det går bra att koka två åt gången.
Lyft upp med en hålslev.
Gulan ska vara rinnig.
Servera äggen till de rostade grönsakerna och en klick gräddfil.
348 kval/ portion
Energi från:
Fett 66%
Kolhydrater 12%
Protein 22%
Jätte gott
Fast jag hade bara i äggen i 2 min,
Lycka till med matlagningen.
Hejsan på er Igår natt var lotta potta dålig inte kul alls, var vaken natten och hela fredagen. I går bakade jag mörk choklad kaka god och vaniljbullar även de blev bra. Lotta potta hade sin assistent , jag var ute och cyklade med så skönt med en...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 |
|||
18 |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|