Alla inlägg under november 2015

Av Stick och baka! - 21 november 2015 18:03

  Hej

Jag fick isatt nytt fönster i mitt kök i tisdags ,

min man är så händig. Jag är så nöjd .

Av Stick och baka! - 21 november 2015 13:43

        Hej

I dag är del lite dåligt väder nu regn och regn, men inne har jag levande ljus tända överallt, vilar mina ben, det blir säkert bättre om några dagar i mina ben, vill göra så mycket men men måste vila mina ben, har ju ont ännu men svullnaden på foten börjar gå ner, fick ju rådet att isa ner svullnaden och det gör jag med ( djupfrysta ärtor i påsen förstås) detta rådet har jag fått förr och det hjälper.

Middagen hos oss idag blir;

Pannbiffar med lök och brunsås( kommer från min frys hihi) jätte bra att ha färdig mat i frysen , eller man kan kalla det för rester , och till detta serverar jag råkostsallad ( morötter och vitkål.

Och lilla Lotta får ha pizza ( detta älskar ju lilla Lotta) Det blir ICAs frysta pizza ingen hit alls tycker jag, men smaken är ju olika.

Efter middagen blir det pyssel jag och lilla Lotta det kommer att bli smällkarameller , bilder senare. Och de fina jul köks handdukarna fick jag av min fina mamma och Bengt de var här i går ( de blir så oroliga när det händer mig något de är så omtänksamma puss och kram på de finaste)

Ha nu en underbar dag .

Av Stick och baka! - 20 november 2015 12:13

Hej

Jag har haft otur nu igen , trillade igår ute på mina plattor och slog upp båda knäna och ena hand flatan , blod och åter blod. Och jätte ont förstås. Ena fotleden är så stor och svullen och det ena knäet på baksidan är stramt och gör jätte ont. Fick besöka värdcentralen i Skurup i dag, bak på knäet är det senorna som har stramat åt sig, och fotleden har fått ett ordentligt slag och där av svullnad, mina stora sår på knäna och hand flatan har jag fått salva för han tyckte de så inte så trevliga ut, salva blev det och den heter Fucidin denna ska användas två ggr. Om dagen i sju dagar. Nu ska jag bara vila mina ben och använda kryckor.

Lilla Lottas assistent E var här i går kväll och de gjorde så fina snögubbar av flörtkulor. 

Och lila Lottas assistent E är här i dag med, de är på vift tror det blir biblioteket .

Lotta har fått julkalendern som till hör teve och radio och hon har fått lego friends kalendern med, detta ska bli så trevligt när det blir dags att öppna de.

Middagden här idag är fortfarande ? Men i kväll äter ju min man och Lotta räksmörgås, detta händer varje fredag kväll nästan.

Av Stick och baka! - 18 november 2015 08:34

                                                      Hej 

Vädret är regn , tråkigt Annars är allt så bra.

Min underbara mamma fyllde 80 år igår där var så många och grattade henne , det tyckte jag var så fint att alla de ställde upp för min mamma.

Jag kommer lägga ut en massa bilder .

Mamma fick en mönstrad klänning av oss och schal till och två halsband och en bukett med röda rosor, av lilla Lotta blev det två fina ljuslyktor ( från living androom) av min ynsta son blev det ett jätte fint serveringsfat ( från living and Rom) .

Av sin man fick hon en jätte snygg blus och kjol ( från kapp ahl) och fina vita liljor.

Av äldsta sonen och hans fina fru fick mamma jätte fin trearmad ljusstake ( från living and room) 

Sen blev det en massa blommor och lite annat fint.

Det var en jobbig dag för min lilla mamma , var ledsen till och från och när min dotter från Göteborg ringde blev min mamma så ledsen och sa varför bor mitt underbara barnbarn så långt bort jaja och mamma var ju så lycklig att min svärdotter kom dit det är planerat bebis till måndag , men men han är kanske inte sugen på att komma ut ännu hihi.

Idag kommer min mans tvillingbror och hans fina fru, det blir middag här i dag .

 

Av Stick och baka! - 16 november 2015 07:49

Hej

I dag åker lilla Lotta och jag till Malmö , vi åker till min mamma och hennes man Bengt, anledningen är att min underbara mamma fyller 80 år imorgon , det ska vara öppet hus hos min mamma då . Mamma behöver hjälp .

Maten består av:

Fläskytterfil, kassler och kyckling ben, potatisgratäng, sallad, mimosasallad , pain riche, prinsesstårta, kaffe, gotte bord, låter mysigt .

Det ska vara öppet hus mellan 14.00-18,00 har lovat min mamma att jag tar hand om allt detta , idag när vi kommer till de så ska vi köra till Ica Maxi på ystads vägen och handla det sista.

 

Av Stick och baka! - 15 november 2015 11:56

    Hej

Vädret är ganska milt här i Skåne .

Middag :

fläsk kotlett, krydda de väl, bryn de tills de fått lite färg ,

lägg de i en ungnsäkerform och in i ugnen på 200 grader i två timmar eller till köttet blir väldigt mört.

Innan de åker in i ugnen sa spara de spadet de blev stekta i och späd med vatten nästan ska de vara täckta med vatten.

Jag tog morötter och la till i formen.

Det blir kokta potatis, sås,kokta morötter, inlagd slanggurka, kokta gröna ärter, vindruvsgele ( hemgjord), tomatgele ( hemgjord).

Detta är så lätt och jätte gott.

Nu har jag hämtat baby nestet, jätte fint tycker jag. Detta beställde jag på lekmer, valde detta för man kan ha det från 0-6 månader. Märket är BabyDan.

min äldsta son och hans fina fru kommer och hämtar det i dag, skönt att lämna det för det kan bli barn när som helst.

Det är så spännande och längtan är så stor. 

Av Stick och baka! - 14 november 2015 19:16

                    Hej

Vilket blåsigt väder och regn vi haft i natt och även på dagen.

I dag var vi och firade Bengt ( min mammas man) och Gud vilken god middag det blev 

Wienerschnitzel, brynta kul potatis , inlagd Slangurka , tomat och citroner och jätte god

sås. Efterrätten var whisky glass och sen blev det kaffe och Almondys tårta , det var Philadelphia Cheesecake, krämig Philadelphia och fräsch citronfrosting.

Vi som var där var jag, min man, lilla Lotta och min yngste son Robin.

Bengt blev jätte glad för sina paketer det blev tre tröjor ( dessa kom från oss)

Nu sitter jag och skriver ner lite till er.

VilKent hemskt dåd i Frankrike , fruktansvärt hemskt, hur tänker dessa människor som gör sådana handlingar. Ofattbart att det finns så hemska människor.

sitter och tänker på mitt barnbarn när hon var här och titta vilken underbart liten söt tjej.

maskerad klänningen är köpt på Lekmer jag har köpt en hel del maskerad kläder till mina två barnbarn och snart kommer barnbarn nummer tre underbart ska det bli, längtar och det gör ont i mitt hjärta vill så gärna krama och krama detta underverk Kramar till föräldrarna .

Av Stick och baka! - 13 november 2015 12:04

      Hej

Lotta har sin assistent E i dag, och lilla Lotta är hos frissan ska bli klippt  kort, jag är så nyfiken , så jag håller på att spricka.

Jag har handlat födelsedags paket till Bengt från Robin,Lotta och Tina klart.

Handlat även födelsedags present till min mamma som fyller 80 år på Tisdag, av mig och min man så får hon en klänning och schal, av mina barn blir det ljuslyktor och ett häftigt uppläggningsfat. Du får bilder i nästa vecka.

Nu måste jag ta mig i kragen och göra mandelmusslor detta är gjort nu skönt.

Lilla Lotta blev så fin på sitt hår , Lotta är inte riktigt frisk har ont i halsen , men med ny antibiotika så blir det bra igen

Presentation

Jag är dotter, mamma, mormor, farmor, fru och jag är riktigt duktig på att sticka, baka och laga mat.

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4 5 6 7 8
9
10 11 12 13 14 15
16
17
18
19
20 21 22
23 24 25
26
27 28 29
30
<<< November 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards