Alla inlägg under december 2015

Av Stick och baka! - 21 december 2015 07:57

Hej

Nu är det snart jul och ,Gud , den knackar snart på dörren.

I dag blir det handling allt i mat väg ska inhandlas i dag , känns både jobbigt och mysigt, på tisdag kommer yngsta dotter med sin familj och sambo ska bli så mysigt. Min yngsta dotter och hennes familj stannar hos oss till den 1/1 2016, vilken underbar tur vi har att få ha de så länge här,och tänk att vi fick ett litet barnbarn till , det är äldsta sonen och hans fina fru , vi har träffat honom ett par gånger , han är så söt och fin . Tänk så underbart vi har det vi har tre små underbara barnbarn nu.

Julen först ska vi ha så mysigt alla kommer.

Men på nyårsafton är det en jätte stor dag för mig och min man, vi ska ha folk här då ,

Min man och jag firar bröllopsdag och tänk att vi varit gifta då 30 år, fattar inte detta alls , hur har vi orkat med varandra????  hihihihi  Detta ser vi också fram till ska bli så mysigt.

Men nu är det ju måndag och det blir Ica i Skurup handla julmat jippi eller .

Kommer med lite mer info senare .

Av Stick och baka! - 20 december 2015 12:54

        Hej 

Det fick bli vårdcentralen för mig idag, var jätte säker på att jag fått urinvägsinfektion, men tji fick jag , fanns inga bakterier i urinen alls, de kallade det för förkylning i urinröret, jaha då får jag väl tro på det. Aldrig något jag hört.

Min man bakar struvor i dag , han är så duktig.

Receptet på struvor:

1st äggula

2 msk socker

2 dl grädd mjölk ( 1dl mjölk och 1 dl vispgrädde)

2 dl vetemjöl

Vispabägg och socker och häll i de andra ingredienserna och rör om.

Kokos fett 1 paket : smält detta det ska vara ganska varmt

Nu börjas det: doppa ner struvjärnet och låt det bli väldigt varmt, ta upp och doppa ner i smeten men doppa inte ner hela i smeten utan låt en liten kant överst på järnet vara utan smet , ner i kokos fettet låt den få färg. Ta upp och skaka lite eller pilla lite på kanten med en prov sticka och de lossnar, om man vill kan man ta strösocker på de. De är goda .

Lycka till

Man måste ha ett struvjärn dessa är inte dyra alls , detta struvjärn köpte jag på loppis för under 30 kronor, men jag vet att de säljs i välsorterade bosättnings och presentaffär. Jag vet att i Skurup hos Porla har de sådana.

Dessa kakorna kan man äta året om inte direkt julkakor .

 Nu har min man bakat Syltgrottor.

Recept: ca 24 st.

200 gr mjukt smör

4 1/2 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

Fyllning: 1/2 till en 1 dl sylt ( vilken sylt som helst)

1. Rör socker och smör poröst , blanda resten av ingredienserna och ta i dem.

Rör ihop till en deg

2. Rulla degen till en längd , skär i bitar, rulla till bollar, lägg de i små formar.

3. Fyllning tryck en fördjupning i varje boll och klicka i sylten.

4. Grädda mitt i ugnen 10-12 min.

Jordgubbssylten är ju hemgjord godast så.

Dessa är jätte goda , jag är väldigt kräsen , men dessa är goda.

Lite info, om dessa kakorna , dessa gjorde min man för första gången när jag blev op, I Mars i år jag åt knappt något men dessa kakorna tyckte jag verkligen om.

Av Stick och baka! - 19 december 2015 15:26

Hej

Vädret är jätte tråkigt i dag regnigmt och grått i lilla Skurup , detta gör ingen människa glad eller??

I dag har det varit en tråkig dag , min mage är så konstig att jag blir tokig i bland , efter sista op, så söker nervtrådarna varandra men det finns inga att växa ihopa med, det är som att bli av med en del av sin kropp eller fantom smärtor som det heter , detta gör att man knappt vill röra sig. 

Ännu kallar min lilla Lotta hon behöver hjälp .

Ha en fortsatt bra dag alla därute .

Av Stick och baka! - 18 december 2015 09:04

Hej

Vi är på väg till Danmark min man och hans tvillingbror och hans fina fru .

Handla lite och bara njuta toppen. Är på väg nu.

Vädret är regn och dimma , passen med det ska man ju numera .

Hörs senare 

 Allt väl kan man väl säga , skönt när man kom hem från Danmark , lilla Lotta hade det jätte bra med sin assistent E.

Min mamma och hennes man Bengt kom till oss på eftermiddagen lite hjälp fick min mamma , ta ut pengar på minuten inte så lätt när man inte gjort det innan, därefter körde vi till Landäng i Skurup , de köpte kulkärve till fåglarna och jag och Lotta köpte jul klappar till hundarna Cindy och Zäta , det blev denti sticks , tror det hette så och så köpte vi nöt öron till de, jag  att de brukar få grisöron , men nöt öron är inte så feta som grisöronen , gud vad man lär sig , man måste ju fråga i affären  När man inte sett detta innan.

Tittat på teve en bra stund det började på spåret och nu är det teve tre och teve fyra .

Ha en fortsatt trevlig kväll alla där ute i mörkret .

Av Stick och baka! - 17 december 2015 09:01

Hej

I dag vill jag inte påstå att vi har bra väder, regnat i natt och nu är det dimmigt, tråkigt väder, man blir inte riktigt glad , men idag ska det bakas tänkte jag och tro att jag ska koka risgröt , detta har jag gjort en gång innan bara , hoppas det blir bra denna gång.

Köpte grötris från kungmarkatta ( jag har jätte mycket erfarenhet av detta företag tack vare att jag köpt mycket glutenfritt av de) detta ris är odlat i Italien känns lite bättre en det som odlats i Kina.

Receptet står på paketen så det ska säkert bli bra. 

Köpte gammaldags mjölk i går , väljer alltid Skånemejerier , det ligger ju närmast för oss. Lovar att berätta hur detta blev. Jag är medveten att det finns färdig risgröt att köpa , men nu testar vi i dag att göra egen, jag äter inte risgröt eller risalamalta , men det finns  andra i familjen som tycker att detta är gott. Risgröten blev god sa min man och min lilla Lotta blev faktiskt lite krämig med, detta var inte så svårt alls det handlar bara om att röra och åter röra i grytan , jag kommer göra detta till jul när våra nära och kära kommer , men det blir risalamalta då och hemgjord jordgubbssylt.

Av Stick och baka! - 16 december 2015 17:25

Hej

Bra väder idag med inget regn , vi körde och handlade på Coop i Skurup i förmiddags,

Äldste sonen med sin fina fru och deras lille guldklimp och deras fina hundar Zäta och Cindy har varit här idag och min mamma och hennes man bengt var här med.

Vi bjöd på. Köttfärs paj  och sallad ( rivna morötter och ananas) jätte gott  och dressing( dena var gjord av 5 dl creme fraiche, 2 tsk djupfrysta provensalska kryddor, salt och 1 tsk honung , rör runt och sen in i kylen ta fram precis innan servering. Alla var nöjda.

Paj recept 

1kilo blandfärs, salt och svartpeppar. Bryn detta väl.

Häll i tomatpuré 4 tsk, lite olika hur man vill ha den.

låt Detta puttra tills nästan all vätska är borta. 

Häll allt i en paj form eller en ugnssäker form och sedan tar du riven ost300  gr nästan häll på och sedan lägger man på pajtäcket in i ugnen på 200 grader i 20 min.

Har pratat med min dotter Tina i Göteborg vi pratade lite om julafton Nör tomten ska komma och när vi ska gå till kyrkan , jag älskar att planera . Har fått träffa vår lille prins vårt lilla barnbarn, så mysigt , han är så söt  , längtar att få ha alla mina barnbarn här .

Pratade med min yngste son i förmiddags och hörde om han ville komma till oss, men han började jobba igår fast han inte mådde bra , detta är en trogen kille till sin arbetsgivare. 

Av Stick och baka! - 15 december 2015 21:43

  Hej

Vi har haft fint väder i dag skönt man blir så glad.

Vi har varit i Malmö i dag hos min mans tvillingbror ocha hans fina fru vi fikade frallor och kaka , sen bar det hem igen, lottas assistent kom klockan 17.00 idag Lotta blir så glad, lilla Lotta ville baka pepparkakor med sin assistent E och de gjorde de en hel burk och goda blev de. Lilla Lotta och jag håller på att brodera på vanliga disktrasor ( de är ju nya och inte använda förstås) när lottas assistent kom så körde jag och min man till vår äldsta son med fina frun och nyfödda bebisen och deras två underbara hundar vårt lilla barnbarn sov , så vi väckte ju inte honom, han är en söt prins.

Vår middag i dag var chicken Nuggets och pommes det ville lilla Lotta men hon åt inte pommes alls , men det var inte vad hon ville ha i dag.

Av Stick och baka! - 14 december 2015 17:29

    Hej

 I dag har det varit fint väder inget regn i kära Skåne (Skurup)

Min barnbarn W hans tröja är färdig nu , ska bara sy ihop under ärmarna den blev jätte fin , kalas garn Viking Sportsragg . Har börjat på en kofta till äldsta barnbarnet A titta själv vilken fin kofta med blixtlås. 

Fast jag valde en annan färg titta här vintervit.

Presentation

Jag är dotter, mamma, mormor, farmor, fru och jag är riktigt duktig på att sticka, baka och laga mat.

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23
24
25
26
27
28 29 30 31
<<< December 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards