Alla inlägg under december 2015

Av Stick och baka! - 13 december 2015 12:02

Hej

I dag har vi sol härligt, steg upp tidigt i dag igen, tittade på TV4 på lucian från växsjö mysigt, tittade sen på lucian på teve ett från Göteborg så fint.

Sen var det dags att polera fönster utvändigt efter all blåst och regn så de hemska ut, nu är det fint igen. Granen blev klädd i går ( vi köpte fakyiskt en plast gran i fjol , den är så fin. Min yngste son var här hela dagen i går mådde inte så bra , hoppas att han inte får influensa , låg och sov här hos oss, det blev inte Snitzel till middag i går det blev köpe pizza. Har suttit och stickat på barnbarnets tröja ( min dotters yngste ) vårt barnbarn nummer tre mår bra skönt han är så fin , min dotter i Göteborg längtar efter att få krama denna lille prinsen. I eftermiddag ska vi köra till Malmö , till min underbara mamma och hennes man Bengt. När jag tittar ut lyser solen och allt är så grönt och fint. Bild på vår gran kommer.Lilla Lotta är och pysslar i garaget och vi har pysslat inne innan, det handlar att man måste sysselsätta henne det mår hon bäst av.

Av Stick och baka! - 12 december 2015 08:11

Hej

Allihopa i dag ska vi klä granen och städa ovanvåningen och lägga på juldagar där med, 

för det har jag inte gjort ännu men nu är det dags.

Middagsmat här I dag blir: Snitzel , sås och pommes och sallad.

Lilla Lotta vaknade precis och sa mamma är det julafton i dag? Nej lilla vän det är flera dagar dit, då säger Lotta då lägger jag mig igen säger Lotta så glatt. 

Av Stick och baka! - 11 december 2015 12:35

      Hej

Vilket bra väder inget regn alls skönt.

Sitter och stickar lite på en norsk barn tröja med namn får se senare när namnet kommit på.

I kväll ska vi på julfest med lottas assistent bolag i Veberöd. Bolaget heter Omtanken i Skåne AB. Lotta assistent E följer med , men lottas lillebror Robin kunde inte. Pch storebror R kunde inte heller.

Nu har vi kommit hem från julfesten, julmat med risalamalta och saftsås , kaffe pepparkakor, lussebullar, luciatåg och en tjej som sjöng så fint.

Nu vill Lotta öppna sin julklapp från Omtanken.

Lotta fick ett stort badlakan och jag fick ett ljus från Klinta, stora julljuset vi tackar Omtanken för detta.

Av Stick och baka! - 10 december 2015 08:40

      Hej

Lilla Lotta sitter och väntar i köks soffan på att hennes assistent E ska komma, tänk själv så jäkla jobbigt när man inte har någon tidsuppfattning alls, hela ens kropp är ju på hel spänn , när och hur kommer denna assistent. Min lilla Lotta var ju med på Bo Olsson i Tomelilla igår, när vi kom ut på parkeringen säger lilla Lotta , varför skulle jag med? Jag fick ju inget alls. Men lilla Lotta det är snart jul och då får du ju så mycket julklappar, ja men det är inte jul i dag dumma mamma. Men lilla Lotta du valde själv att följa med.

Min älskade unge.

Middagsmat i dag är ännu ett ?  

Jag packade in alla julklapparna i går kväll , skönt när det är gjort.

Lilla Lotta sitter och gäspar nu hade säkert kunna sova en stund till.

Fast jag har löst att gäspningar är inte trött het det är brist på syre.

Nu kommer lilla lottas assistent E vilket liv det blir på Lotta då .

På Bo Olsson köpte jag ett babygym till vårt yngsta barnbarn , han blev en vecka i tisdags. Jag fick en bild igår av honom i min lur han är så fin vårt tredje lille barnbarn.

Detta babygymet är sammets lent så skönt för vår lille prins. Har även beställt Åkpåse till honom bäst i test, ska hämta den idag bild senare.

Av Stick och baka! - 9 december 2015 11:51

    Hej

I dag regnar det inte , inte ännu hihi.

Middag här i dag blir renskavsgryta ( samma som igår men i dag har jag hällt i Broccoli Mexicana grönsaker ( djupfrysta Findus), lilla Lotta vill inte äta detta så det blir samma grönsaker som vi och hamburgare och pasta , pasta äter vi med till detta.

Efter lunch åker jag min lilla Lotta och min mamma och hennes man Bengt till Bo Olsson  i Tomelilla , ska handla julklappar de sista.

Av Stick och baka! - 8 december 2015 10:13

        Hej

Idag ska vi få besök av min mans tvillingbror och hans fina fru , det blir frallor och kaka, jag håller på att tvätta och städa lite, det behövdes kanske inte men jag hade ju tid till detta.

Min lilla Lotta är ute och snickrar i garaget , detta älskar lilla Lotta jätte mycket, täljer pinnar och spikar och hamrar på sitt lilla sätt. Det blir så fint allt lilla Lotta gör, vi var ju och besökte vår minsta prins igår vilket underverk de fått och även vi förstås.

Alla julklapparna är snart färdiga ska köpa några till bara. Kartongerna är till barnbarnen i Göteborg. Resten är till oss andra Gud vad man handlar knappt sant.

till vårt yngsta barnbarn blir det kläder och jag har beställt en jätte fin Åkpåse till honom , det blev en bäst i test, de har förstås en redan men de har två vagnar , så det kan vara skönt att ha en i varje vagn tycker jag hihi, jag tror att man blir tokig att handla till sina små barnbarn. Till lilla Lotta blir det lite pyjamaser, pysselbok, lego, spel lite till blir det ju. Min man och jag köper inte till varandra mer, jag handlar inte till min mamma och hennes man Bengt heller. Men jag handlar från lilla Lotta och Robin till min mamma och Bengt. Till våra stora barn blir det lite klappar sen får de pengar istället så de kan köpa vad de vill, tycker detta är bäst så. Svärdotter får presentkort, svärson får kläder.

Nu blir det vika tvätt.

Middag idag blir älgskavs gryta

2 paketer Polaricas Älgskav 240 gram per paket

2 stycken gula lökar , skala och hacka

kryddor salt, fyra peppar sorter.

5 dl creme fraiche

Bryn den hackade löken i med två paketer Älgskav bryn detta väl och krydda,  och häll i lite soya ,häll i creme fraiche och rör om och puttra i 15 minuter på svag värme .

I dag valde jag makaroner till men det går bra med ris eller kokt potatis.Sallad serveras till. Denna maträtt är lätt att göra .

Lycka till.

 

Av Stick och baka! - 7 december 2015 19:33

Hej

Måndag igen och lilla Lotta har haft sin assistent här idag.

Jag har suttit och slagit in julklappar till alla mina nära och kära.

Adventskalendern jag tycker den är urdålig , den passar inte för alla åldrar alls, har läst en massa bloggar och läser mammorna och papporna tycker den är jätte bra men herre Gud det var väl till barnen, det var tänkt. Min lilla Lotta tycker den är jätte tråkig och mitt barnbarn på snart tre år säger nej mormor vill inte se , annars är denna lilla tjej jätte skärp med både talet och tänker sättet. I dag har vi haft sol toppen.

I kväll var vi och hälsade på vårt barnbarn nummer tre en riktig prins var han han är sex dagar i dag , världens finaste lille prins.

Av Stick och baka! - 6 december 2015 13:19

      Hej

Vi har varit i Göteborg och grattat vårt äldsta barnbarn ( tre år men inte ännu)

Vi åkte upp torsdags och kom hem igår kväll, skönt men oj man saknar de redan.

Vilket oväder det blev jätte storm eller orkan och det ösregnade mellan varven, och det var jätte kallt, men vi tog oss ut ändå , vi besökte Nordstan, emigrant museet, var i fiskekyrkan och handlade lite räkrörer jätte gott. Köpte mig en snygg tunika, var i Majorna också, var ute och åt på en fransk resturang. Vi hyrde lägenhet i samma hus som vår dotters familj bor i.

Som jag säkert sagt tidigare så har jag blivit farmor till en liten prins.

I dag kom vår yngste son hem, bytte till vinterdäck på sin bil, man vet ju inte när det blir minus och snö. Vårt väder är blåst och periodvis regn tråkigt men sant.

Min man åkte och hämtade den äldste sonens hundar de ska bo några dagar med oss.

Nu sitter vi bara i soffan och latar oss eller rättarsagt njuter. Hundarna ligger på golvet och myser.lite bilder från Göteborg blir det. 

Denna båt höll på att slita sig från kajen, en nöjes båt ligger nere vid fiskekyrkan.

Presentation

Jag är dotter, mamma, mormor, farmor, fru och jag är riktigt duktig på att sticka, baka och laga mat.

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23
24
25
26
27
28 29 30 31
<<< December 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards