Alla inlägg under januari 2016

Av Stick och baka! - 22 januari 2016 07:51

            Hejsan

Vilken dimma var i dag inte kul alls, min man och jag ska åka till Malmö i dag, och ordna lite saker där , men vill man ge sig ut i denna dimma? 

Så var det middagsmat oj bara tanken nu gör mig nervös, vet inte alls vad vi ska äta i dag. Ja förstås min man och lilla Lotta äter nästan alltid räkmacka på kvällen , de tycker de om , men inte jag . Men jag vet att lilla Lotta ska få popcorn det älskar vi nu.

Ja vi ska ju på barndop i februari vårt yngsta barnbarn ska ju döpas, det är så mysigt.

När mitt yngsta barnbarn i Göteborg W skulle döpas kunde jag inte åka med på grund av att mina brock spökade på, så då åkte min man och yngste sonen Robin dit , vi hoppas att det inte blir något tokigt nu med mig igen.

Då var man hemma igen skönt hämtat mer barnkläder till mina barnbarn och lite dop presenter till ynsta barnbarnet D .

Vilket väder vi har, kallt och isigt men det är vackert på bild, detta är från min trädgård.

Av Stick och baka! - 21 januari 2016 17:58

           

            Hejsan

Min dag har varit trevlig , min mamma och hennes man Bengt har varit här idag, de kom vid 9,30 tiden , sen skulle Bengt till doktorn klockan11,00 så vi följde med dit , denna läkare har sin praktik i Skivarp. Efter läkar  besök blev det , Apoteket i Skurup , mitt i city en klädes affär i Skurup och då handlade jag två par benvärmare ( ett par till Lotta och ett par till mig) jätte billigt 50 kronor styck , det stickar man de inte för, tre racksockar, och ett par (värme strumpor) jätte varma och sköna . Sen ville lilla Lotta ha cerat på Apoteket och det blev frostcerat och jag ett annat se själv. Sen bar det av till Nösta affär trend också i Skurup och där blev det ett par jogging byxor åt min man, strumpor till mina barnbarn och två par trosor detta är till barnbarnen i Göteborg . Bilder kommer.

Middagen här i dag blev lasagne och sallad alla nöjda och glada.

Mamma och Bengt körde hem vid tre tiden , sen dess har jag bara plockat och sysselsatt lilla Lotta.

Lilla lottas assistent kom klockan 17,00 och slutar klockan 20,00 de har fullt upp med att tillverka krämer ,  ansiktsmask och en hårinpackning som de ska använda imorgon låter kul.. 

Recept på ansiktsmask och hårinpackning 

Nu håller de på att göra en pärlskål, ta en skål som tåler värme och gnid in den med olja och så ner med pärlorna i skålen de fastnar bra in ugnen på 200 grader 5- 10 minuter lottas assistent E är så påhittig vilken tur lilla Lotta har .

Av Stick och baka! - 20 januari 2016 15:38

    Hejsan 

Varför vaknar man mellan fyra och fem på morgonen och är klar vaken och utvilad.

I dag har vi varit i Malmö och besökt min mans tvillingbror L och hans fina fru S in först på Ica och köpte med oss en bukett rosor till fina frun S.

Sen fikade vi frallor hos de och sen blev det kakor.

Efter detta så var det dags att köra hem igen in på Ica igen  och handlade och hämtade paketer med kläder till mina barnbarn , det blev jätte fint jag är nöjd , så nu hoppas jag att de också blir nöjda..

Sen blev det middags kok det blev köttfärssås och spaghetti ( Barilla nummer 5) till middag idag.

Jag gjorde middag till i morgon ned och då blir det lasagne Spenat plattor från Barilla och hem gjord vit sås. Och köttfärssås förstås.

Den vita såsen gör jag alltid på creme fraiche, riven ost, svartpeppar, salt, paprika pulver och sen varvar man plattor, köttfärssåsen och den vita såsen.

Bild på vår middag idag .

 

Av Stick och baka! - 19 januari 2016 09:06

Hejsan 

Idag ska vi köra till genarp  och passa vårt yngsta barnbarn , för hans lilla mamma ska gå till frissan och bli fin i håret. Och det är klart att vi ställer upp och passar D.

Igår kväll var jag på stick café mysigt som det alltid är , lite nya stickmönster fanns där , man får så mycket inspiration , mysigt att gå dit och sitta och sticka och se på vad alla andra gör. Blir vi tillräckligt  många så ska vi få lära oss tunisisk virkning ( eller hette det stickning)  ska bli roligt om det händer . Nu ska jag äta lite frukost. 

Av Stick och baka! - 17 januari 2016 08:55

  Hejsan

I dag kommer nog båda sönerna hem till oss på middag, jag håller på att bryna kotletterna nu, sen ska de ner i den stora grytan med vatten och två köttbuljongtärningar , de ska små sjuda där till köttet är jätte mört , detta har jag gjort mycket förr och jag tycker det blir bäst så. Bilder kommer efter hand.  Lilla Lotta har hostat i natt igen , så det var upp och ge henne host dämpande medel, och nu på morgonen var hostan här igen , mer hostdämpande medel.

Jag började sticka på en tröja till yngsta barnbarnet D stickar den i tre månader , den blir jätte fin den stickas i Freja garnet och stickas i mosstickning i färgerna mörkblå och vit , den randas . 

Vädret är nu lite sol och 8 minus grader och ingen blåst, så skönt men det känns inte så kallt ändå , men kallare än detta behövs inte här.

Av Stick och baka! - 16 januari 2016 15:44

      Hejsan igen

Min natt har varit tokig igen, så dagen är ganska seg här , men jag pysslar med lilla Lotta ändå. Jag måste ta kontakt med min kirurg läkare på måndag .

middags mat här i dag :

Fläskgrytbitar titta på detta datum 2016-01-04 så finns receptet där lycka till, det är jätte gott.

I morgon kommer äldsta sonen med sin fina fru och deras lille guldklimp D ochderas fina hundar Cindy och Zäta, detta ser jag fram till älskar att få ha mina barn och barnbarn här.

Ska ring min yngsta son och höra om han vill komma i morgon med .

Presentation

Jag är dotter, mamma, mormor, farmor, fru och jag är riktigt duktig på att sticka, baka och laga mat.

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9
10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27
28
29
30
31
<<< Januari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards