Alla inlägg under januari 2016

Av Stick och baka! - 8 januari 2016 08:34

      Hejsan 

Oj vilket väder snö och det blåser och fyker. 

Mannen har varit ute och skottat , vi bor ju precis intill vägen , när vägverket kommer och plogar lägger de en snövall upp till vår infart.

I dag kommer lilla Lottas assistent E ( hon börjar 09,00 och slutar 15,00)

Lilla Lotta är så uppspelt nu , detta är ju bara ett positivt tecken förstås.

Samtidigt är vädret dimmigt i dag. 

I dag ska jag kanske åka in till stickaffären en runda , har pratat med tjejen som äger den hon heter Jytte, mycket ny heter på gång låter trevligt.

På måndag börjar Stickcafet igen mysigt..

Jag hör av mig lite senare nu ska jag dricka kaffe.

Det har inte blivit någon dammsugning ännu , min och jag körde till Ica supermarket i Skurup och handlade och var en sväng in i garnaffären i Skurup med och köpte garn bilder kommer snart.

Lilla Lotta och hennes assistent E har haft att göra i dag det blev sand lek , duschning, de har gjort armband med och tittat på film, och de har bakat choklad muffins jätte goda bild kommer.

Nu ska vi fika med E innan hon slutar för i dag.

Av Stick och baka! - 7 januari 2016 08:56

Hejsan 

Vilken natt det varit lilla Lotta började hosta klockan 23,40 och höll på till 24,00 gav henne medicin, sen somnade lilla Lotta 01,20 i dag är man lite trött i huvudet, det är ju svårt att bara somna själv.

Nu på morgonen så är det hosta och åter hosta, stackars lilla Lotta vi ber till Gud att det slutar snart . Vi har både hostmedicin och kortison tabletter, hennes små luftrör kommer i kramp och ger signal till hjärnan att hosta, hosta, hosta, fast att det inte behövs. Det är bara att invänta att det vänder så småningom . I dag händer inte så mycket alls bara njuta av vår snötäckta vy. Vi började ju på en ny julklapp som hon fått av lille bror Robin , nu menar jag inte sanden utan lego friends hårsalong jätte fin visar när den är färdig.

Leksaken tyckte lilla Lotta jätte mycket om ( lille bror Robin köpte den på Panduro) Den är jätte trevlig att leka med , man kan färga sanden själv, toppen leksak till Lotta, jag vet att Lotta vill göra detta med sin assistent E, hon kommer på Fredag till lilla Lotta . Vägen utanför oss är helt fri från snö nu , de kör här hela tiden känns tryckt att vägen är snö fri.

Robin berättade när han kom till oss att vägen E65- an var ganska hal vid avtagsvägen till  Genarp.

Nu är det snart middag här det blir: burkpotatis Som jag stekte i smör och hällde på skorpmjöl, sen blir det fläskkotletter som jag gjorde vid i går .

Lilla Lotta vill ha pizza så det blev så .

 

 

Av Stick och baka! - 6 januari 2016 19:58

  Hejsan

Nu är det ju kväll, men imorgon ska jag följa med min fina svärdotter till Lunds universitetssjukhus och deras lille prins på hörsel test, så jag har förberett vår middag tills i morgon

Middag:

Fläskkottletter, dessa saltades och jag använde svartpeppar och brynte de väl.

Under tiden tog jag rivna morötter, creme fraiche, riven ost och kalvfond och rörde ihop allt detta.

När kotletterna var färdiga la jag de i en ugnssäker form och hällde på allt detta och in i ugnen på 200 grader i 45 minuter, detta ska svala och sen in i kylen, till detta serverar jag kokt potatis. Vet att detta blir jätte gott kotletterna blir så möra.

Lycka till.

Bild bevis kommer.

Jag har även tvättat ett antal jul dukar och manglat de så skönt. Tycker inte om att ha plast dukar vill ha riktiga dukar på köksbordet .

Jag snyter mig så enormt fattar inte vart allt snor kommer ifrån hihi.

Gud det snöar och fyker här i Skurup, inte kul men nu är det ju vinter hipp hipp hurra. Ska göra en snö lykta till lilla Lotta i morgon , har lagt upp snö i en liten kulle , det blir säkert fint , lilla Lotta får stanna inne ett tag till, hon blir kallsvettig emellan varven, hostan har varit lugn i dag hoppas att hon kan somna i kväll utan att hosta stup i kvarten.

Av Stick och baka! - 6 januari 2016 08:32

                 

Hejsan

Denna natt har varit kämpig , Lotta ville sova själv i går kväll men hennes hosta satte stopp för detta , det var bara att dra ut hennes säng . Jag har sovit hos henne , tryggt för lilla Lotta och även tryckt för mig.

Lilla Lotta har sovit lugnt skönt uppstigning vid 08,00 tiden, nu har hostan kommit igång, men lilla Lotta har ätit frukost och fått i sig sina tabletter och hostmedicin . Vi väntar med att ge kortisontabletterna. 

Det är snöoväder här det snöar och åter snöar.

Min man har varit ute och skottat.

Bilarna kör sakta på vägen, de plogar ju hela tiden men de har nog andra vägar att ploga i första hand nu.lite bilder hur det ser ut i vår trädgård.

Nu är huset färdig byggt i lego , det blev fint, mam kan även tända en lampa inne i huset små mysigt.

Detta fick Lotta av Robin i julklapp och i dag packades det upp Lotta är jätte nöjd. Det är sand jätte trevligt.

Av Stick och baka! - 5 januari 2016 21:23

Lite vad som hände 2015

Det började med akut besök på Ystads lasarett i januari, upptäcktes ett stort bråck i det gamla ärret efter tarmvredet (2013) de sa att det var stort. Blen inlagd en natt ned massor av morfin. Kom hem nästa dag igen skönt.

Fick op tid till den 2 mars ett jätte stort bråck plus en massa små operationen tog 5 timmar , bkev sövd klockan 08,00 och vaknade 17,00  , fick morfin hela tiden, min man kom på besök på kvällen till mig. 

De har lagt in nät i hela buken för att jag inte ska få fler bråck tack.

Var sjukskriven  en månad nästan och under denna tid levde jag på morfin och apelsin saft.

Sen blev det vår och den var jätte lång , vår blommorna varade väldigt länge, även sommar blommorna.

I maj fick vi reda på att vi skulle bli farmor och farfar ( till vår äldsta son och hans fina fru) sen hade vi sommar kalas Lotta fyller ju år och vårt barnbarn i Göteborg W fyller år samma dag , men de firade inte med oss.

Sen har vi gjort en massa trevliga saker , stickat och åter stickat. Sen hade vi babyhippa för min svärdotter så kul att få ordna detta min yngsta dotter hjälpte till , efter detta firade vi dottern Tina på samma dag, 

Höstvädret har varit regn och åter regn.

Sen blev vi ju farmor och farfar den 1/12 till en liten prins han är så underbart söt och sen blev det jul hör hos oss med våra barn och respektive och våra underbara barnbarn.

Sen blev det nyårs afton och alla våra barn och respektive och barnbarn var här, och våra nära och kära var här och firade vår 30 åriga bröllopsdag. 

Tack till nära och kära för detta underbara 2015 .

Av Stick och baka! - 5 januari 2016 08:04

       

    Hej

Vaknade redan 05,00 då var jag utsövd.

Ingen snö då men tittade ut precis och nu snöar det i lilla Skurup , ingen blåst ännu skönt.

Lilla Lotta sover ännu , ingen hosta på hela natten ,så skönt för henne, men nu på morgonen har hon hostat lite.

Det är bara jag som är vaken här.

Min mans tvillingbror och hans fina fru ska komma idag , men vi får ju se, snöar det för mycket så kommer de inte hit. Det förstår jag med inte kul att köra på isiga och glatta vägar.

Middagen i går var jätte god, man kan ta fläskfilé istället, för flöskgrytbitar som jag gjorde.

Lilla Lotta ville inte ha så hon fick pyttipanna det tycker hon är jätte gott, jag köper den djupfrysta krögarpytten.

nu ska jag gå och sätta på kaffe.

Igår kväll ville lilla Lotta att vi skulle bygga lego så det gjorde vi , När det är klart får ni se , Lotta är så duktig på att bygga ( jag pekar var bitarna ska sitta och Lotta sätter fast de . 

Duktiga lilla Lotta.

Middagen här för mig och lilla Lotta blir det pizza.

Färdigköpt pizza botten.

På pizzan blir det tomatsås, ananas och ost.

Rivna morötter och dippsås = creme fraiche, salt och paprikapulver rör om och servera.

Min man äter samma mat som igår.

Lilla lotta och jag har börjat på nytt lego man kan bygga tre olika hus , men förstås inte samtidigt. Ett åt gången , när man tröttnat bygger man ett annat.

Bild bevis kommer snart.

 Nu snöar det för fullt , har snöat till och från innan idag med, är det detta jag vill ha???  Jag är väldigt glad för våren, vi hade ju en lång och härlig vår.

Av Stick och baka! - 4 januari 2016 12:18

Hej

lilla Lotta somnade klockan tolv i natt och sov till 07,00 , sen började hostan , men det är ju inte så konstigt när man  legat så länge. Lottas assistent E kom klockan 09,00 och ska vara här till klockan 15,00 , skönt för lilla Lotta. Det har blivit dusch för Lotta , hon är lite piggare i dag inte sovit ännu . 

Middag här i dag blir:

fläskgrytbitar ( från kött affären i Svedala)

Jag skar i 2 cm tjocka skivor , kryddade med svartpeppar och brynte de väl.

Blandade 5 dl creme fraiche med 3 tsk, senap, 2 kryddmått salt Och 200 gram riven Västerviks ost Och en liten burk ananas.

2 paket bacon , klippte det i fina strimlor och stekte det knaprigt .

Lägg köttet i en ugnsäkerform och lägg på baconen och häll på såsen och  lägg på tomater ovan på gratinera i ugnen på 200 grader i 45 min.

Kokt pasta till detta.

Har gjort detta förr och det är jätte gott.

 

 

 

Av Stick och baka! - 3 januari 2016 14:17

      Hej

Jag är så trött idag att jag nästan kan stå och sova, lilla Lotta har haft en jobbig natt och även tidiga morgonen har varit jobbig, hostningar och kräkningar, kröker pågrund av den hemska hostan.

Min man körde till Apoteket på Ystad lasarett och hämtade hennes spektramox, skönt att det blev gjort, hoppas att lilla Lotta blir bättre snart , ( brukar ta en vecka innan det lugnar sig igen) inga av proverna visade på att lilla Lotta var sjuk eller ( inga baciller alls, men inte konstigt för lilla Lotta äter ju alltid antibiotika) .

Äldsta sonen och hans fina fru och deras lille son och deras hundar var här igår , men det är ju ingen fara att lilla Lotta skulle smitta lille D , 

Det är ju bara lilla Lotta som blir sjuk här , vid minsta bacill, vårt andra barnbarn W var ju jätte snuvig och lilla Lotta klarar inte detta . Anledning att jag inte kan sova är att jag vill ha koll på henne så inget händer, så nu blir det många vakna nätter för mig. Hennes assistent E kommer imorgon  på dagen förstås , men jag får försöka vila då . Vi får se hur det blir, annars får vi ta in assistenter på natten med. Man är ju bara människa. 

Vädret här är blåst och minus grader känns som 20 minus fast det är säkert bara -3 .

Snart kommer yngsta sonen hem en stund , så mysigt för oss.

Lilla Lotta har sovit en kort stund i dag Max 30 min.

Har lagt i huvudförhöjningen i hennes säng , den är höj och sänkbar , tur att det finns , detta har vi fått av sjukgymnast med läkarintyg förstås. 

Den funkar lite bättre angående andningen , hon får halsitta men det är ändå vilo läge för lilla Lotta .

Så här ser det ut.

Inget lego bygge idag bilden är inne på bloggen nu .

Lördags bild på lego .

Alla tavlorna har lilla Lotta målat själv , sen säger hon vad det är , tok duktiga unge jag har, hon är min skatt.

Presentation

Jag är dotter, mamma, mormor, farmor, fru och jag är riktigt duktig på att sticka, baka och laga mat.

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9
10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27
28
29
30
31
<<< Januari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards