Direktlänk till inlägg 20 juli 2015
Hej
Vilket ombyte på vädret, men man får passa att göra saker inne istället.
Nu rullar dagarna på min lilla Lotta fyller ju år på Onsdag.
Hennes meny till hennes kalas ser ut så här:
Fich and chips
Hamburgare med alla tillbehör
Pommes
Glass med tillbehör
Olika sorter av meloner.
Idag gjorde jag remoulad såsen recept.
2 dl, creme fraishe
2 msk, majonäs
3-4 msk, bostongurka
2 msk, kapris
5 msk, hackad persilja
1 tsk torkad dragon
salt
svartpeppar
Jag valde att använda gurkmeja för färgens skull
Provsmalade jätte god.
Frityr smet
( detta har jag inte gjort ännu)
1 tsk, bakpulver
1 msk maizena mjöl
2 dl, vetemjöl
Saften av två lime frukter.
1 dl, öl
2 dillkvistar.
1. Blanda nästan allt mjöl (ta undan lita att vända fiskbitarna i)
maizena och bakpulver i en skål
2. Finhacka dillen och blanda med öl och limesaft.
3. Häll försiktigt ner ölblandningen i mjölblandningen, salta och peppra.
Rör om låt svälla i 20 min.
6, Vänd varje fiskbitarna först i vetemjöl och sedan i smeten.
Fritera dem gyllenbruna ca, 5-7 min.
Hejsan på er Igår natt var lotta potta dålig inte kul alls, var vaken natten och hela fredagen. I går bakade jag mörk choklad kaka god och vaniljbullar även de blev bra. Lotta potta hade sin assistent , jag var ute och cyklade med så skönt med en...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 |
26 |
|||
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||||
|