Alla inlägg under september 2015

Av Stick och baka! - 7 september 2015 08:52

Hej

I dag kommer Lottas assistent så längtan är stor som den alltid är.

Jag och min man ska köra till Malmö till hans tvillingbror med fru det blir fika och mycket tissel och tassel.

Min överraskning som jag skrivit om innan närmar sig vi räknar ner veckorna ska bli så underbart , fattar inte att detta ska bli sant , men vi väntar och  ni ska få  reda på denna nyhet  senare.

Av Stick och baka! - 7 september 2015 08:28

    Hej

I fredags morse åkte jag och min lilla Lotta färdtjänst till min mamma och Bengt i Malmö.

Vi åt frukost med dem. Sen blev det lite matlagning, köttfärspaj och västerbotten paj och till detta blev det sallad med gurka, tomater och god dressing av creme fraishe, salt ,paprika pulver och honung.

Detta åt vi när A och A kom till oss, mycket trevligt som det alltid är och jag fick två påsar med mini tulpanlökar , ska bli så mysigt när de blommar för då kommer jag att tänka på givarna alltid kram till er båda två.

Sen när de åkt hem blev det mys i soffan och stickning förstås. Sov gott och vaknade tidigt som alltid , jag tog fram frukost till oss fyra.

Sen blev det lite handling på ICA Maxi på ystadvägen i Malmö .

Sen kom min yngste son till oss ( han bor i Malmö) min mamma och Bengt blir så glada när han kommer till de. Och han hade varit på gymmet, jag gjorde en räksmörgås till honom, sen satt vi och bara hade det bra pratade om allt och inget. Min älskade son .

Sen kom min man och nu börjar det roliga. Min andra dotter ( som bor i Göteborg med barn och sambo) Tina och hennes familj kom till Malmö för de var bjudna på kräftskiva och jag fick ha mina underbara barnbarn , så vi hämtade dessa små liven och körde hem till oss. Mitt äldsta barnbarn säger till mig mormor är du ledsen, nej lilla du mormor blir bara så glad att få ha er jag älskar er så mycket, då säger detta underverk till mig mormor jag älskar dig , jag älskar dig detta gör mig så varm i mitt hjärta att man känner att tårarna kommer. Dessa två små fina barnbarn sov över till på söndagen hos oss.

Söndagen började med mys och frukost , sen åkte lilla Lotta och vårt stora barnbarn med min man till fågel dammarna i Skurup och jag och mitt yngsta barnbarn var hemma och mös, mycket ute lek blev det i fina vädret.

Sen kom  äldsta sonen med sin underbara fru och deras fina hundar , Zäta och Cindy, det blev fika och mys jag är så lycklig att få ha dessa så nära mig , de finns alltid i mitt hjärta.

Sen var det dags att köra till Malmö och lämna över barnbarnen till sin mamma och pappa, känns alltid svårt för mig att lämna dessa underbara, men livet är ju såhär.

Hem och starta tvätten och bara mysa med lilla Lotta sen var det läggdags.

Nu kommer det ett bild hav jag njuter av detta 

 

 

Av Stick och baka! - 3 september 2015 15:27

  Hej

Lotta var så lycklig i går när hennes assistent kom.

Och Lotta fick en sådan fin väska av henne som hon köpt när hon var i Spanien på semester , lyckliga lilla Lotta de grillade och mös och var på biblioteket och lånade böcker , sen blev det pyssel de målade två väskor i tyg, de är så aktiva  och det älskar ju vår lilla Lotta . I dag blir det middag igen.

Potatis frittata med morötter i och pannbiff med sås och lite andra tillbehör .

Det kommer bilder senare.

I morgon åker vi till min mamma igen , vi ska ha träff där med en granne till oss , när jag bodde hemma och min mamma var dagmamma till A och hennes mamma heter A- L det blir pajer och sallad i morgon mys pys och på lördag kommer mina underbara barnbarn, 

Av Stick och baka! - 2 september 2015 13:38

      Hej

I går kväll körde vi till äldsta sonen och hans fina fru och deras underbara hundar.

Vi fikade på wienerbröd och risbullar och kaffe förstås.

Sen hem och tittade på tv en stund och stickade lite sen kallade sängen

I dag är reflex västen klar och reflex mössan med , men nu ska man bara virka runt om och det överlåter jag till min lilla mamma.

Norske lusekoftan har fått knappar och den är klar nu skönt till mitt yngsta barnbarn. Bild bevis.

Middag i dag blir pannbiffar, brunsås, stektlök,kokt potatis, kokta morötter.

Men lilla Lotta vill inte så det blev färdig grillad kyckling till henne.

Min hemlighet är inte klar ännu jag väntar och väntar.

Och lilla Lottas assistent kommer i dag , Lotta är så lycklig de ska grilla lite godis idag jätte spännande tycker Lotta .

Av Stick och baka! - 1 september 2015 07:25

  Hej

Var på stickcafe i går kväll jätte trevligt som det alltid är.

Nyheterna hade inte kommit in ännu , fast man får ju vänta håller på nu att sticka reflexväst och reflexmössa till mitt yngsta barnbarn i svartgarn den blir jätte fin den med. I dag får vi besök av min mans tvillingbror och hans fru  och då blir det fika med frallor och gott pålägg.

Min lilla Lotta längtar så jätte mycket efter sin assistent  , hon har haft semester i solen, det är hon verkligen värd, men vi vill ju helst ha henne här alltid. Jag tycker det skulle finnas en dag på året då man hedrar alla som arbetar som assistenter, för de gör ett jätte jobb . För vår del så innebär det jätte mycket hjälp  från Lottas assistent.

Tänk att bara och köra och handla själv eller köra och fika utan att behöva vara mamma hela tiden . Tackar vår fina assistent. Och det blir lego bygge med lilla Lotta och mat lagning med förstås.

Presentation

Jag är dotter, mamma, mormor, farmor, fru och jag är riktigt duktig på att sticka, baka och laga mat.

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5
6
7 8 9 10 11 12 13
14
15 16 17 18
19
20
21 22 23 24 25 26
27
28
29 30
<<< September 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards