Alla inlägg under januari 2016

Av Stick och baka! - 15 januari 2016 10:51

  Hejsan på er 

Min mage började igår kväll igen, men denna gången försökte jag själv med att massera magen, och la mig på magen, trodde inte det skulle släppa alls, men vid ett tiden i natt så var det över. Det är ju så tråkigt när man får så ont.

Och lilla Lotta blir ju så orolig när jag blir sjuk. 

I dag blir det bara pyssel med lilla Lotta.

Mat för mig idag är döden, kan inte äta, nu sitter jag med en mugg fil ska försöka få i mig detta.

Måste göra något känner jag , men jag vet ju att jag måste vila mig i dag och ta det lugnt, men alla mina krav är så höga att jag inte kan släppa detta. Känner mig som en dålig mamma, att jag inte kan utföra det jag brukar göra.

Vädret här är 1 minus bara skönt och vägen här ute är svart av asfalt all snö och is är borta. Men Jesus koss vad mina fönster är smutsiga av väg salt . Pratar med min mamma varje dag, hennes man Bengt har ju varit så förkyld och hostig, han fick en inhalator nör han var hos doktorn, för den hemska hostan. Hoppas att han snart blir frisk igen.

lilla Lotta hostar fortfarande här, började vid sex tiden i morse fick lite hostmedicin och somnade om igen. Sen var det dags igen när hon stigit upp och ätit frukost då fick hon en dos till av min man.

Vi körde faktiskt en sväng till Malmö till min mamma och hennes man vi köpte med oss jätte goda kaka från konditori centrum i Skurup , den heter tosca Wiener jätte god en smal bit blev det för mig. Och vi har varit på Ica Supermarket i Skurup och handlat lite och sen blev det knut pers i Skurup behövde en ny sladd för laddning till min padda, och jag behövde ett vitt garnnystan snabbt in till fina Jytte  .

Hem sen och gjorde smörgåstårta likadan som jag gjorde till nyårsafton.

Recept på denna hittar du på hemmets journal, men utan lax recept nummer tre .

Lycka till.

Ha nu en fortsatt bra fredag kväll.

Av Stick och baka! - 14 januari 2016 12:35

    Hejsan

I dag vaknade jag 05.10 pigg som en mört hihi.

Lotta vaknade vid 06,00 tiden kröp ner i soffan hos mig en stund, sen gick hon in och la sig i säng  en stund till. Jag kokte kaffe och då fikade vi med det i soffan och filtar på oss så mysigt, älskar att mysa med filt om mig. När lilla lottas assistent kom 09,00 Så blir lilla Lotta så glad , jag satt och klistrade upp pärl plattor på hennes fönster, fikade , sen körde lottas assistent E in oss till Skurup , gick till Apoteket och hämtade medicin till Lotta , en sväng inom family house, inget som passade alls, inte min smak, sen blev det Coop, lite små handling. Hem och fikade på gott franskbröd. Efter detta körde min man och jag till Svedala chark och grill, vi köpte 4 kg benfria kotletter och 4 kg fläsk grytbitar. Sen bar det hem igen. Nu är allt köttet inpackat i frysen . När vi kom hem så bakade lilla Lotta och hennes assistent , titta så fina kakor , kokoskakor.

Lotta ville ha pizza idag igen , men varför ska man gnälla om mat, låt det bli pizza igen då.

Vädret här är snö i dag igen , det snöar till och från , jag älskar inte detta vädret, gör ni det?

Av Stick och baka! - 13 januari 2016 11:07

        Hejsan alla där ute

I dag började vi med frukost , men det gör vi ju varje dag förstås, därefter åkte vi in till Skurup och var på hälsokosten och handlade Kamillete det påstås att det är bakterie hämmande låter jätte bra för lilla Lotta och mig med även mannen tog detta , nu hoppas vi på att detta hjälper oss och tar bort alla baciller snabbt.

Var även på interflora och handlade lite blommor , även till lilla lottas rum det blev fyra blommor till hennes rum och två änglar. Och blommor till mig .

Nu åker julen ut , men gör det inte med glädje , saknar julsakerna redan , men nu är det över för denna gång. Lite bilder blir det ju förstås. 

Middags mat här idag:

Wienersnitzel , sås, stekt potatis, grönsaker, inlagd gurka, gelé .

Ta två ägg och vispa runt till de blandat sig, 

Mät upp 2 dl vetemjöl 

1 dl skorpmjöl

Salt

Svartpeppar 

Blanda detta i en plastpåse

Doppa köttet i ägget och ner sedan med det i mjöl blandningen , skaka påsen med köttet i.

Stek på stekjärn med en stor klick smör i , bryn detta väl tills de fått fin färg, in i ugnen på 200 grader i10 min. 

Dekorera gärna köttet med en skiva citron och en liten ansjovis och lite kapris .

 

Av Stick och baka! - 12 januari 2016 13:56

  Hejsan igen 

Glömde visa vad lilla Lotta och hennes assistent E gjorde i går , E är så kreativ och det behövs för lilla Lotta, måste hända något hela tiden ingen dö tid här inte . Lilla Lotta är ingen tråkmåns alls , fast hon är dålig , så är hon glad ändå, men hon är dålig fortfarande  hostar en hel del, stackars min lilla Lotta .

Bilder kommer på det de gjorde igår .

Ska kanske börja så smått att ta ner julen .

Av Stick och baka! - 12 januari 2016 13:40

          Hejsan

I dag är det faktiskt fint väder utan dimma bara det är ju toppen.

Middag här i dag:

Lax (styckfrusna) 

Lägg laxen i en ugnsäkerform klicka i smör och salta lite och lägg på två stora skivade tomater ovanpå .

Koktpotatis.

Kallsås: creme fraiche 3 dl, 3 msk majonäs, salta, djupfrysta franska kryddor, 2 msk bostongurka rör om .

Koka 3 stora ägg, lägg de i kallt vatten , skala de och finhacka de väl ner i såsen .

Sallads blandning till.

Bild bevis innan ugnen och efter ugnen.

Lilla Lotta ville inte ha lax så det blev vårrullar , sallad och lite sås.

Var på stickcafe i går kväll, jätte trevligt men det är det alltid, jätte mycket nya stickmönster .

Bege er till stickaffären i Skurup den heter Cecilshörna , hon har allt inte bara stick och virk garner, kan även sälja och skicka till de som bor för långt bort.

Dessa två barn modellerna ska jag sticka till mitt yngsta barnbarn, jag farmor älskar den lille fina prins.

Av Stick och baka! - 11 januari 2016 09:49

Hejsan

I dag kom E till Lotta 9-15 , Lotta är så nöjd när E är här.

I går kom äldsta sonen med sin fina fru och deras lille son och deras fina hundar. Vi fick mysa med vårt yngsta barnbarn D ,  till middag blev det pannbiff, sås, kokt potatis, pizza och lasagne, och grönsaker. Alla åt och var nöjda. På kvällen kom yngsta sonen , i Malmö i går snöade det för fullt , och sen började det här med , när yngste sonen Robin skulle hem fick han köra i 20 kilometer , men han kom hem helskinnad skönt, man var ju orolig innan han kom hem.

I dag ska vi handla lite på Ica. Och i kväll ska jag på stickcafe mysigt efter jul uppehållet.

Det har säkert kommit något nytt. Nya idéer hoppas man på. Fast jag stickar ju på en tröja , så det blir inget nytt för mig ännu

Av Stick och baka! - 9 januari 2016 14:26

  Hej

Vi fick kaffe gäster i förmiddags det var min mans tvillingbror och hans fina fru , det blev bara kakor i dag ( hembakade pepparkakor , som Lotta och hennes assistent E gjort och deras muffins de gjorde i går) och det blev mandelmusslor ( som jag bakat) .

Middagsmat här i dag : Lasagne

Fläskfärs 600 gr bryn detta väl och salta och peppra detta och häll i tomatpuré.

Vit sås: 5 dl creme fraiche,  och 3 dl mjölk, svartpeppar, salt och paprika pulver och 300 gr. Riven ost låt detta koka upp och låt osten smälta.

Lasagne plattorna är gjorda av spenat.

Ta en ugns säker form , smörj den med smör och varva sedan köttfärsen, plattorna och såsen. Avsluta med sås och skär tre tomater i skivor och lägg överst in i ugnen på 200 grader i 45 min eller tills plattorna är mjuka.

Servera med en god sallad .

Salladen hos oss blir rivna morötter.

Denna rätt är så lätt att göra och jätte god .

Lycka till med denna maträtt.

 

 

Av Stick och baka! - 9 januari 2016 08:24

  Hejsan 

Det har ju snöat lite till i natt eller på morgon kvisten , fast det började att töa igår lite.

Jag började ju på en ny tröja åt mitt barnbarn W oj vilket mönster det tog verkligen tid för mig att göra det första mönstret, jag brukar inte ha svårt , var kanske okoncentrerad men den kommer bli fin till W jag stickar ju ganska fast så denna gången stickar jag i storlek fyra år. Nu tror ni kanske att det blir väldigt stumt det jag stickar men så är det inte alls, det blir så mjukt och fint ändå. Bilder kommer senare. Det är den med blått garn jag stickar nu och garnet är Viking Sportsragg jätte mjukt och fint garn.

Vill inte störa lilla Lotta nu för hon sover ännu , så skönt för henne, fick ge hostmedicin , det var mycket hostande efter en stund i sängen , så det blev lite hostmedicin , sen somnade lilla Lotta jätte gott.

Lilla Lotta är så duktig och sover själv och gjort ett bra tag nu , men hon vill inte gärna gå och lägga sig på kvällen nu, vet inte varför, lilla Lotta vill att jag ska titta på teve när hon lägger sig , sen somnar hon snabbt , men så är det inte nu alls, jag kan ju inte titta på teve till klockan ett på natten för hon inte vill sova. I går kväll så somnade hon faktiskt fort så jag stängde teven klockan 23,45 lagom tid.

Vi har alltid lampa tänd på hennes rum, plus lite andra små ljusslingor. Detta tycker lilla Lotta om.

Nu har lilla Lotta vaknat och hostan har satt igång för fullt.

Var tvungen att skriva lite om våra små fåglar , de måste få mat av oss människor nu. ( vi matar de förstås året om) Nu får de solrosfrö, nötter, kokosbollar min man delar de och gör hål i de och hänger ut till de, vi hänger ut talgbollar med till de, ost får de med och vi lägger ut äpple till de, äpplen går åt , det äter våra koltrastar och de äter även kokt potatis.

Men vi lägger inte ut så mycket åt gången för vi vill inte ha råttor. Fågel bordet är så smart att man lyfter på taket och fyller på mat och råttor och möss kan inte ta sig upp till fåglarnas mat .

Presentation

Jag är dotter, mamma, mormor, farmor, fru och jag är riktigt duktig på att sticka, baka och laga mat.

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9
10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27
28
29
30
31
<<< Januari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards